您現(xiàn)在的位置: 跨考網(wǎng)公共課英語真題正文

2020考研英語一真題閱讀理解text2原文及答案解析

最后更新時(shí)間:2019-12-23 14:27:42
輔導(dǎo)課程:暑期集訓(xùn) 在線咨詢
復(fù)習(xí)緊張,焦頭爛額?逆風(fēng)輕襲,來跨考秋季集訓(xùn)營,幫你尋方法,定方案! 了解一下>>

  2020考研英語一考試已經(jīng)結(jié)束,希望大家考的都不錯(cuò),下面是跨考考研英語教研室老師第一時(shí)間為大家整理的2020考研英語一真題閱讀理解text2原文及答案解析,以供參考。

  Text 2

  Scientific publishing has long been a licence to print money. Scientists need joumals in which to publish

  their research, so they will supply the articles without monetary reward. Other scientists perform the specialised work of peer review also for free, because it is a central element in the acquisition of status and the production of scientific knowledge.

  With the content of papers secured for free, the publisher needs only fnd a market for its journal. Until this century, university libraries were not very price sensitive. Scientific publishers routinely report profit margins approaching 40% on their operations, at a time when the rest of the publishing industry is in an existential crisis.

  The Dutch giant Elsevier, which claims to publish 25% of the scientific papers produced in the world,made profits of more than £900m last year, while UK universities alone spent more than £210m in 2016 toenable researchers to access their own publicly funded research; both figures seem to rise unstoppably despite increasingly desperate efforts to change them.

  The most drastic, and thoroughly illegal, reaction has been the emergence of Sci-Hub, a kind of global photocopier for scientific papers, set up in 2012, which now claims to offer access to every paywalled article published since 2015. The success of Sci-Hub, which relies on researchers passing on copies they have themselves legally accessed, shows the legal ecosystem has lost legitimacy among its users and must be transformed so that it works for all participants.

  In Britain the move towards open access publishing has been driven by funding bodies. In some ways it has been very successful. More than half of all British scientific research is now published under open access terms: either freely available from the moment of publication, or paywalled for a year or more so that the publishers can make a profit before being placed on general release.

  Yet the new system has not worked out any cheaper for the universities. Publishers have responded to the demand that they make their product free to readers by charging their writers fees to cover the costs of preparing an article. These range from around £500 to $5,000. A report last year pointed out that the costs both of subscriptions and of these’’article preparation costs’’ had been steadily rising at a rate above inflation. In some ways the scientific publishing model resembles the economy of the social internet: labour is provided free in exchange for the hope of status, while huge profits are made by a few big firms who run the market places. In both cases, we need a rebalancing of power.

  26. Scientific publishing is seen as“a licence to print money" partly because________

  [A] its funding has enjoyed a steady increase .

  [B] its marketing strategy has been successful.

  [C] its payment for peer review is reduced.

  [D] its content acquisition costs nothing.

  27. According to Paragraphs 2 and 3, scientific publishers Elsevier have________

  [A] thrived mainly on university libraries.

  [B] gone through an existential crisis.

  [C] revived the publishing industry.

  [D] financed researchers generously.

  28. How does the author feel about the success of Sci-Hub?

  [A] Relieved.

  [B] Puzzled.

  [C] Concerned

  [D] Encouraged.

  29. It can be learned from Paragraphs 5 and 6 that open access terms________

  [A]allow publishers some room to make money.

  [B] render publishing much easier for scientists.

  [C] reduce the cost of publication substantially.

  [D] free universities from financial burdens.

  30. Which of the following characterises the scientific publishing model?

  [A] Trial subscription is offered.

  [B] Labour triumphs over status.

  [C] Costs are well controlled.

  D] The few feed on the many.

  26, 細(xì)節(jié)題 D its content acquisition cost nothing

  根據(jù)題干中關(guān)鍵詞a licence to print money because ,定位到第一段第二句,其他科學(xué)家也免費(fèi)進(jìn)行同行評議的專門工作,因?yàn)樗谦@得地位和生產(chǎn)科學(xué)知識(shí)的核心要素。正確選項(xiàng)D,acquisition原詞, for free替換選項(xiàng)中的,cost nothing.

  27, 細(xì)節(jié)題 A thrived mainly on universities libraries

  根據(jù)題干關(guān)鍵詞Elsevier定位到第三段第一句話,The Dutch giant Elsevier, ....made profits of more than 490m last year. while UK universities alone spent more than 210m in 2016,該公司去年利潤超過4.9億英鎊 然而僅英國大學(xué)在2016年就花費(fèi)了超過2.1億英鎊。正確選項(xiàng)A 主要依靠大學(xué)圖書館 為定位句的同意表達(dá)

  28態(tài)度題 B concerned

  根據(jù)題干中關(guān)鍵詞Sci-Hub的成功定位到第四段第二句, The success of Sci- Hub, .... have themselves legally accessed shows the legal ecosystem has lost legitimacy among its users and must be transformed so that it works for all participants這表明法律生態(tài)系統(tǒng)在其用戶中已經(jīng)失去了合法性,必須進(jìn)行改造,以便為所有參與者服務(wù). 可見作者對于Sci- Hub的成功采取否定態(tài)度,正確選項(xiàng)B concerned擔(dān)憂,擔(dān)心。A relieved寬慰的,C puzzled困惑的屬錯(cuò)誤選項(xiàng), D encouraged鼓勵(lì)的,正反混淆

  29推斷題 A allow publishers some room to make money

  根據(jù)題干關(guān)鍵詞open access定位到第四段,最后一句 ...so that the publishers can make a profit before...,合理收取費(fèi)用是未來出版商能夠獲利,A選項(xiàng)為同義替換。B render publishing much easier for scientists使發(fā)表對科學(xué)家來說容易得多 .C reduce the cost of publication substantiality 降低出版成本 D. free universities from financial burdens使大學(xué)擺脫財(cái)政負(fù)擔(dān)

  30 細(xì)節(jié)題 D the few feed on the many

  根據(jù)題干關(guān)鍵詞scientific publishing model定位到最后一段第五句,labour is provided places free in exchange for the hope of status, while huge profits are made by a few big firms who run the market places.勞動(dòng)力被免費(fèi)提供,以換取地位的希望,而一些經(jīng)營市場的大公司則獲得了巨額利潤。 可知少部分作者免費(fèi)勞動(dòng),大部分公司盈利,A選項(xiàng)為同義替換

  (本文為跨考教育教研室原創(chuàng),轉(zhuǎn)載請注明出處。)

  2022考研初復(fù)試已經(jīng)接近尾聲,考研學(xué)子全面進(jìn)入2023屆備考,跨考為23考研的考生準(zhǔn)備了10大課包全程準(zhǔn)備、全年復(fù)習(xí)備考計(jì)劃、目標(biāo)院校專業(yè)輔導(dǎo)、全真復(fù)試模擬練習(xí)和全程針對性指導(dǎo);2023考研的小伙伴針也已經(jīng)開始擇校和復(fù)習(xí)了,跨考考研暢學(xué)5.0版本全新升級,無論你在校在家都可以更自如的完成你的考研復(fù)習(xí),暑假集訓(xùn)營帶來了院校專業(yè)初步選擇,明確方向;考研備考全年規(guī)劃,核心知識(shí)點(diǎn)入門;個(gè)性化制定備考方案,助你贏在起跑線,早出發(fā)一點(diǎn)離成功就更近一點(diǎn)!

點(diǎn)擊右側(cè)咨詢或直接前往了解更多

考研院校專業(yè)選擇和考研復(fù)習(xí)計(jì)劃
2023備考學(xué)習(xí) 2023線上線下隨時(shí)學(xué)習(xí) 34所自劃線院??佳袕?fù)試分?jǐn)?shù)線匯總
2022考研復(fù)試最全信息整理 全國各招生院校考研復(fù)試分?jǐn)?shù)線匯總
2023全日制封閉訓(xùn)練 全國各招生院??佳姓{(diào)劑信息匯總
2023考研先知 考研考試科目有哪些? 如何正確看待考研分?jǐn)?shù)線?
不同院校相同專業(yè)如何選擇更適合自己的 從就業(yè)說考研如何擇專業(yè)?
手把手教你如何選專業(yè)? 高校研究生教育各學(xué)科門類排行榜

跨考考研課程

班型 定向班型 開班時(shí)間 高定班 標(biāo)準(zhǔn)班 課程介紹 咨詢
秋季集訓(xùn) 沖刺班 9.10-12.20 168000 24800起 小班面授+專業(yè)課1對1+專業(yè)課定向輔導(dǎo)+協(xié)議加強(qiáng)課程(高定班)+專屬規(guī)劃答疑(高定班)+精細(xì)化答疑+復(fù)試資源(高定班)+復(fù)試課包(高定班)+復(fù)試指導(dǎo)(高定班)+復(fù)試班主任1v1服務(wù)(高定班)+復(fù)試面授密訓(xùn)(高定班)+復(fù)試1v1(高定班)
2023集訓(xùn)暢學(xué) 非定向(政英班/數(shù)政英班) 每月20日 22800起(協(xié)議班) 13800起 先行階在線課程+基礎(chǔ)階在線課程+強(qiáng)化階在線課程+真題階在線課程+沖刺階在線課程+專業(yè)課針對性一對一課程+班主任全程督學(xué)服務(wù)+全程規(guī)劃體系+全程測試體系+全程精細(xì)化答疑+擇校擇專業(yè)能力定位體系+全年關(guān)鍵環(huán)節(jié)指導(dǎo)體系+初試加強(qiáng)課+初試專屬服務(wù)+復(fù)試全科標(biāo)準(zhǔn)班服務(wù)

①凡本網(wǎng)注明“稿件來源:跨考網(wǎng)”的所有文字、圖片和音視頻稿件,版權(quán)均屬北京尚學(xué)碩博教育咨詢有限公司(含本網(wǎng)和跨考網(wǎng))所有,任何媒體、網(wǎng)站或個(gè)人未經(jīng)本網(wǎng)協(xié)議授權(quán)不得轉(zhuǎn)載、鏈接、轉(zhuǎn)帖或以其他任何方式復(fù)制、發(fā)表。已經(jīng)本網(wǎng)協(xié)議授權(quán)的媒體、網(wǎng)站,在下載使用時(shí)必須注明“稿件來源,跨考網(wǎng)”,違者本網(wǎng)將依法追究法律責(zé)任。

②本網(wǎng)未注明“稿件來源:跨考網(wǎng)”的文/圖等稿件均為轉(zhuǎn)載稿,本網(wǎng)轉(zhuǎn)載僅基于傳遞更多信息之目的,并不意味著再通轉(zhuǎn)載稿的觀點(diǎn)或證實(shí)其內(nèi)容的真實(shí)性。如其他媒體、網(wǎng)站或個(gè)人從本網(wǎng)下載使用,必須保留本網(wǎng)注明的“稿件來源”,并自負(fù)版權(quán)等法律責(zé)任。如擅自篡改為“稿件來源:跨考網(wǎng)”,本網(wǎng)將依法追究法律責(zé)任。

③如本網(wǎng)轉(zhuǎn)載稿涉及版權(quán)等問題,請作者見稿后在兩周內(nèi)速來電與跨考網(wǎng)聯(lián)系,電話:400-883-2220